Mindfulness ADHD

Mindfulnesstraining voor volwassenen met ADHD

De behandeling van ADHD bestaat vaak uit medicatie. Voor een deel van de volwassenen met ADHD zorgt de medicatie voor verbetering van concentratie, onrust en impulsiviteit. Maar een heel aantal mensen zijn niet voldoende geholpen met medicatie of hebben veel last van de bijwerkingen. Anderen maken een bewuste keuze om geen medicatie te gebruiken. Daarom wordt er ook gezocht naar andere manieren om met ADHD symptomen om te gaan. Eén van die manieren is mindfulnesstraining.

In mindfulnesstraining leer je om je meer bewust te zijn van wat zich afspeelt op dit moment. Dat zorgt ervoor dat je meer zicht krijgt op de patronen waar je in vast loopt en je krijgt ook een andere manier aangereikt om daar mee om te gaan. Dit helpt in het omgaan met je ADHD symptomen en in het milder zijn naar jezelf. Het programma van de mindfulnesstraining dat we gebruiken in de praktijk werd ontwikkeld aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen. Zij hebben een mindfulnesstraining ontwikkeld die werd aangepast voor volwassenen met ADHD: er is aandacht voor psycho-educatie rond ADHD symptomen, het inplannen van de oefeningen en ook de meditatie oefeningen zijn afgestemd op de problematiek van ADHD. Uit het wetenschappelijk onderzoek dat ze hebben gedaan met dit programma komt naar voren dat het volgen van de training zorgt voor een afname van de ADHD symptomen en een verbetering van executieve functies.

De training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur.  Tijdens de sessie doen we meditatie oefeningen, zowel liggende, zittende als bewegingsoefeningen. Het is gedurende de training van belang om thuis dagelijks 20 tot 30 minuten te oefenen. U krijgt hiervoor geluidsopnames en een werkboekje.

Data

Zaterdag voormiddag van 9u30 tot 12u

17 en 24 september,

1 en 8 oktober,

12, 19 en 26 november,

 10 december 2022.

Normaal gaan de sessies door in de zaal op onze praktijk. Indien dit niet mogelijk is omwille van eventuele maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, dan zullen sessies online worden gegeven.

Kosten

De training bestaat uit 8 sessies en kost 360 euro.

De training is één geheel en kan niet per sessie betaald worden. Uw inschrijving is pas in orde na betaling, en na de start is er geen annulering meer mogelijk. De groep start enkel als er voldoende deelmers zich inschrijven.

Sommige ziekenfondsen voorzien terugbetaling voor mindfulnesstraining en/of psychotherapie. Het is zeker de moeite hiervoor te informeren.

Aanmelden

Aanmelden kan bij Sheena Van Namen : sheenavannamen@intenties.be

U krijgt dan een intakeformulier toegestuurd. Nadat u dit heeft ingevuld wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek waarin we bespreken of u kan deelnemen aan de training.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close