Groepstherapie ADHD

Volwassenen met ADHD botsen vaak op problemen in timemanagement, organisatie en planning, zowel thuis als op het werk. Veelal leidt dit tot frustraties, stress of secundaire klachten zoals faalangst of demotivatie.

In de praktijk Intenties geven we een groepstherapie voor volwassenen met ADHD die gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Het is een programma ontwikkeld door de Amerikaanse Prof. Dr. Mary V Solanto gericht op het versterken van deze ‘executieve’ vaardigheden als timemanagement, organisatie en planning. Ook het impact van emoties en automatische negatieve gedachten op deze vaardigheden krijgt hierbij aandacht.

De groepstherapie bestaat uit 12 sessies van 1,5 uur en wordt gegeven door dr. Steven Stes, psychiater en psychotherapeut. De groep bestaat uit 6 tot 8 deelnemers.

Data.

Maandagavonden van 17u30 tot 19u00 op

19 en 26 september,

3, 10 en 24 oktober (opgelet, niet op 17/10 en 31/10),

7, 14, 21 en 28 november,

5, 12 en 19 december 2022.

Kosten

De groepstherapie bestaat uit 12 sessies, en is één geheel. De kandidaat deelnemer engageert zich om alle sessies te volgen, na de start is er geen annulering meer mogelijk.

De kost per sessie is conform het RIZIV-tarief voor groepstherapie door een psychiater 28,14 € per sessie. U trekt hiervan via uw ziekenfonds 21,11 € dan wel 25,33€ (verhoogde tegemoetkoming) terug. Dit is uiteraard enkel in geval van aanwezigheid bij de sessie.

De groepstherapie start enkel op voorwaarde dat er minstens 6 mensen deelnemen.

Aanmelden

Als u wil deelnemen aan de groepstherapie voor volwassenen met ADHD dan kan u zich per mail aanmelden bij dr. Steven Stes.

Als u nog niet gekend ben op de praktijk, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek (raadpleging bij geaccrediteerd psychiater volgens RIZIV tarief, met dus deels terugbetaling door ziekenfonds).

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close