Zelfcompassie

Vriendelijker voor jezelf

Basisvaardigheden van mindful zelfcompassie

We organiseren vier sessies waarin we je de basisvaardigheden van mindful zelfcompassie aanleren.

Het doel is deelnemers te leren om vriendelijker met zichzelf om te gaan. Je leert eenvoudige mindfulness oefeningen, jezelf te motiveren met vriendelijkheid in plaats van met kritiek en je leert beter om te gaan met moeilijke emoties. Je hoeft geen ervaring met mindfulness of meditatie te hebben om mee te doen aan deze training.

Onderzoek laat zien dat zelfcompassie sterk geassocieerd is met emotioneel welzijn, omgaan met uitdagingen in het leven, gezonde gewoontes, en meer bevredigende en compassievolle relaties met anderen. Het omvat onze capaciteit om onszelf te troosten, steunen en erkennen, maar ook onszelf te beschermen, en onszelf te motiveren onze doelen te behalen.

De sessies bestaan uit korte toelichtingen, evarvaringsgerichte en meditatie oefeningen en oefeningen die je in het dagelijkse leven toepast.

De training bestaat uit 4 sessies van 2,5 uur.

Tijdens de training is het van belang om thuis dagelijks 20 ot 30 minuten te oefenen. U krijgt hiervoor geluidsopnames en het werkboek Mindful zelfcompassie van Kristin Neff en Christopher Germer.

Data

Zaterdag voormiddag van 9u30 tot 12u op

23 en 30 april,

14 en 21 mei 2022

De training wordt gegeven door Sheena Van Namen, klinisch psychologe en mindfulnesstrainer.

Normaal gaan de sessies door in de zaal op onze praktijk. Indien dit niet mogelijk is omwille van eventuele maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, dan zullen sessies online worden gegeven.

Kosten

De training bestaat uit 4 sessies van 2,5 uur en kost 200 euro.

De training is één geheel en kan niet per sessie betaald worden. Uw inschrijving is pas in orde na betaling, en na de start is er geen annulering meer mogelijk. De groep start enkel als er voldoende deelmers zich inschrijven.

Sommige ziekenfondsen voorzien terugbetaling voor mindfulnesstraining en/of psychotherapie. Het is zeker de moeite hiervoor te informeren.

Kosten

Aanmelden kan bij Sheena Van Namen : sheenavannamen@intenties.be

U krijgt dan een intakeformulier toegestuurd. Nadat u dit heeft ingevuld wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek waarin we bespreken of u kan deelnemen aan de training.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close