Loopbaanbegeleiding

Benut je sterktes, manage je valkuilen !

Loopbaanbegeleiding voor volwassenen met ADHD.

Waarom?

Volwassenen met ADHD worstelen  dikwijls met een aantal  ‘mankementen’ in het uitvoeren van hun job. Gelukkig zijn ze ook uitgerust met kwaliteiten die enorm positief kunnen uitdraaien in een juiste werkcontext.

Wat is dan een goede werkplek? Er is geen one-size-fits-all antwoord, want mensen zijn veel meer dan hun ADHD. Er zijn interesses en talenten, ervaringen, welbepaalde achtergronden en opvoeding, temperamenten,  vrienden en partners, enz … Velen met ADHD kennen bovendien een atypische schoolloopbaan en gaan voortijdig en zonder diploma aan het werk. Zo komen ze in een omgeving waar ze helemaal niet ‘happy’ van worden.

Goed en met plezier kunnen functioneren in je job hangt gelukkig niet alleen van jezelf af, maar ook van de werkomgeving: de aard van de job, je leidinggevende, collega’s, de fysieke omgeving, je autonomie, enz …

Het is daarom super belangrijk om te kijken naar de ‘match’ tussen de verwachtingen die er in jouw werkomgeving zijn en anderijds jouw persoonsgebonden kenmerken eigen aan je “ADHD-brein”, je diploma, je opgebouwde ervaring, je wensen en talenten, enz …

Misschien zijn  eenvoudige aanpassingen best bespreekbaar bij je leidinggevende en collega’s. Mogelijk is een betere combinatie aangewezen en zoek je best een andere job. Of je kiest ervoor om je talenten op andere terreinen in te zetten.

Ben je niet aan het werk, en kan je alle hulp gebruiken om opnieuw te starten? Ook daarbij kan ik je op weg zetten.

Werkwijze

Schrijf in voor een Intake en kennismakingsgesprek. We onderzoeken samen of een loopbaanbegeleiding een meerwaarde voor je kan betekenen. Daarna beslis je of je inschrijft voor een traject.

Het hele traject bestaat uit twee delen. In een eerste gedeelte van 4 individuele sessies brengen we jouw persoonlijke jobsituatie in kaart. Heb je gestudeerd? Wat is je ervaring? Waar is verandering wenselijk en mogelijk? Moet er iets veranderen ? Wat dan?  Kan dat in je huidige job? Hoe pak je dat aan? Wie of wat heb je daarbij nodig? 

Indien je wenst, start je een tweede gedeelte van 4 sessies starten waarin je ondersteuning krijgt bij vacaturescreening, het opmaken van je cv en hoe je je voorbereidt op sollicitaties.

Waar en wanneer?

Vanaf 10 maart 2022, steeds op een donderdagnamiddag in de praktijk Intenties.

Aanmelden bij Ria Van Den Heuvel – certified coach & career services – ria.vandenheuvel@skynet.be

Kostprijs 75€ per sessie – inzetten van loopbaancheques is mogelijk.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close